Skillz & Drillz

Voetbalacademie Parkstad biedt voor jongens en meiden tussen de 5 en 7 jaar een Performance en Techniekprogramma aan. We geven hier kort uitleg wat dit inhoudt.

Kinderen tussen de 5 en 7 jaar kunnen bij de Academie terecht om leuke en gerichte trainingen te volgen welke passen binnen deze leeftijdscategorie. Het trainen van spelers van deze leeftijd heeft een aantal doelstellingen:

Lichamelijke doelstelling
Het eerste doel is dat we de kinderen verschillende oefenvormen aanbieden waardoor ze bewust de grondvormen van het bewegen beter aanleren en ontwikkelen. (lopen, rennen ,sprinten etc.)

Sociale doelstelling
Het tweede doel is dat niet alleen het individu wordt ontwikkeld, maar ook het samenspelen met alle kinderen door gerichte oefeningen en partijspelen.

Sociaal/Emotionele doelstelling
Als derde doel willen we een ander aspect noemen; het tonen van respect voor tegenstander, medespeler en trainers. (zal in de verdere maatschappelijke vorming zeer belangrijk zijn)

(Beleids-)technische doelstelling
Het vierde doel is dat we door middel van het gericht trainen van deze groep. een goeie doorstroming krijgen van dergelijke leeftijden naar de pupillen bij de verenigingen. Dit is een ideale start om de jeugdopleiding binnen de pupillen in kwaliteit en kwantiteit verder uit te bouwen. De deelnemers hebben dan een bepaalde basis gevormd met als gevolg dat de spelertjes op een hoger niveau binnen stappen waar ze echte wedstrijden gaan spelen.