Doel

Voetbalacademie Parkstad wil jeugdvoetballers-/sters de kans bieden om zich spectaculair te verbeteren. Doel is om door middel van een gerichte aanpak het technische niveau op allerlei gebieden op een (veel) hoger plan te brengen. De trainingen zijn voornamelijk gericht op techniek en coördinatie, waar de ‘Wiel Coerver-methode’ aan ten grondslag ligt. Door een goede trainersstaf en een professionele aanpak om alle spelers, ongeacht hun niveau, de optimale begeleiding te bieden zullen de kinderen zich snel thuis voelen en goed kunnen ontwikkelen.

Succes in het voetbal hangt voor een groot deel af van de opleiding die genoten wordt en als Voetbalacademie Parkstad streven we ernaar dat alle spelers hier een even gelijke kans in krijgen. We willen dat alle jeugdspelers hun eigen talenten zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Met onze ervaringen in het voetbal, zowel binnen als buiten de lijnen, willen we hier ons steentje aan bijdragen op zowel voetbal- als mentaal gebied. Kinderen hebben hier de rest van hun leven profijt van”.


Onderscheiden

Voetbalacademie Parkstad wil zich onderscheiden:

  • Door het geven van innovatieve en niet alledaagse trainingen
  • Trainen met Smartgoals
  • Veel individuele aandacht
  • Trainingen verzorgd door ervaren spelers
  • Werken in kleine groepen
  • Trainingen aangepast op leeftijdsspecifieke kenmerken
  • En uiterst professionele materialen

Bij Voetbalacademie Parkstad dragen alle spelers hetzelfde tenue, moeten ze op tijd aanwezig zijn, de schoenen gepoetst zijn, wordt er serieus getraind en is er respect voor medespelers en tegenstanders. “Wij willen ze het gevoel van ‘prof’ zijn geven, doen er alles aan om dat te bereiken en hopen de spelers van Voetbalacademie Parkstad terug te zien bij een echte profclub.

Indeling

Tijdens onze cursussen worden de deelnemers op basis van hun niveau, in kleine groepjes ingedeeld. Zo kan ieder kind op een goede manier aan zijn/haar vaardigheden werken en worden getest. Voor verzoeken om samen met vrienden of vriendinnen in dezelfde groep geplaatst te worden, zal er in overleg gekeken worden naar de mogelijkheden.

Voor wie

Deelname is voor jongens en meisjes van 6 t/m 14 jaar. Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging.

Trainingstijden

De trainingen voor de veldspelers zijn: 09.30 uur tot 10.45 uur voor de geboortejaren t/m 2009; 11.00 uur tot 12.15 uur voor de geboortejaren 2008 en ouder, waarbij de tijdsindeling mede afhankelijk is van het aantal deelnemers per leeftijd. De oefenstof is altijd met bal en alle basisprincipes van het voetbal krijgen aandacht, waarbij de meeste aandacht uit zal gaan naar de techniektraining. De oefenvormen worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de spelers.

Bij de keepersschool zijn de trainingstijden hetzelfde maar wordt de indeling, ongeacht de leeftijd, gedaan door de coördinator van deze keepersschool.

Waar

De trainingen worden gegeven op de zondagochtend op het sportcomplex van Veendam 1894 in Veendam.

Adres: Langeleegte 16, 9641 GN Veendam
Telefoon: +31 – 6 454 900 76


Ruimte

Daarnaast zullen spelers de ruimte krijgen om technieken toe te passen. Spelers worden gestimuleerd om acties te maken. Het accelereren en domineren, wat heel belangrijk is, zal dan spelenderwijs worden getraind. Gericht trainen op techniek, balgevoel en coördinatie zorgt voor een hogere snelheid van handelen en dus meer zelfvertrouwen. Het gaat om persoonsontwikkeling van spelers. Spelers kunnen door de techniek goed te beheersen en bewegingen goed uit te voeren zich dermate zelfverzekerd voelen in het veld dat zij zich voetballend kunnen onderscheiden van medespelers en tegenstanders.

Ondersteunend

Voetbalacademie Parkstad is niet clubgebonden maar werkt juist club ondersteunend. De deelnemers trainen bij hun eigen club en krijgen extra techniektraining op de voetbalacademie. Door het trainen met gepassioneerde trainers met een rijk voetbalverleden zal het voetbalniveau omhoog gaan en hier hebben de clubs weer voordeel van.

Huiswerk

De trainers geven de jongens en meisjes ook huiswerkoefeningen mee. Elke dag even 10 minuten oefenen om het geleerde er nog beter in te slijpen.

Discipline

Bij Voetbalacademie Parkstad dragen alle spelers hetzelfde tenue, ze moeten op tijd aanwezig zijn, de schoenen moeten gepoetst zijn, er wordt serieus getraind en er is respect voor medespelers en tegenstanders. Wij willen ze dat gevoel van ‘prof’ zijn geven, doen er natuurlijk alles aan en hopen dat spelers van Voetbalacademie Parkstad terug te zien bij een echte profclub.

Inschrijven

Zou je je willen inschrijven? Dat kan direct online. Er geldt wel: vol = vol.

Let op: door je in te schrijven ga je akkoord met onze deelname voorwaarden.