Voetbalacademie Parkstad biedt de mogelijkheid voor fanatieke, gemotiveerde spelers om extra trainingen te volgen. Tijdens de trainingsmodules worden veel gevarieerde trainingen en dynamische oefenvormen aangeboden waarbij de nadruk ligt op Performance en Techniek. Naast de reguliere trainingen faciliteert de Academie ook trainingen bij andere verenigingen en/sporten tijdens de cyclussen. Er zal worden getraind worden bij externe locaties waarbij er ook andere sporten zullen worden beoefend. Hierbij zal de nadruk liggen op de raakvlakken van het voetbal.

Genen bepalen niet je lot. Ze bepalen de terreinen waarop je kansen liggen. Zoals dokter Gabor opmerkt: “Genen bevatten onze aanleg, maar ze bepalen niet vooraf wie we worden.”

Doel

Wij bieden Performance en Techniektrainingen aan waarbij we het uiterste van je eigen terrein willen bereiken. We richten ons op jongens en meiden van 5 tot 17 jaar. Door middel van een gerichte aanpak gaan we zowel de performance als het technische niveau op allerlei gebieden te verbeteren.

De performance en technische bijscholing in groepsverband is aanvullend op reguliere voetbaltrainingen, maar zorgt er wel voor dat voetballers zich onderscheiden van de rest. We willen dat alle jeugdspelers hun eigen talenten zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Met onze ervaringen in het voetbal, zowel binnen als buiten de lijnen, willen we hier ons steentje aan bijdragen op zowel voetbal- als mentaal gebied. Kinderen hebben hier de rest van hun leven profijt van”.

 

Team Parkstad en Future Girls Talent

Naast de reguliere trainingen zal er ook een selectie worden gemaakt van spelers die deel uit mogen maken van de selectieteam “Future Girls Talent – Only Girls” of de “Team Parkstad”.- voor jongens. Dit team zal vervolgens ook samen in teamverband gaan trainen en deelnemen aan verschillende wedstrijden en toernooien.

Onderscheiden
  • Gerichte Performance en Techniekvormen
  • Beoefenen andere sporten voor het verder ontwikkelen als atleet
  • Aandacht voor (loop-)coördinatie, verkenning en bewustzijn
  • Veel individuele aandacht
  • Trainen in kleine groepen
  • Trainingen aangepast op leeftijdsspecifieke kenmerken
  • Uiterst professionele materialen
  • Aandacht voor uitstraling en professionaliteit
  • Trainen met Goalshots, Smartgoals, Blazepods en andere innovatieve materialen.
  • Trainen/Beoefenen van andere sporten met nadruk op raakvlakken voetbal.

Elke speler loopt er gelijk bij waarbij aandacht is voor professionaliteit. D.w.z. gelijke kleding, respect voor medespelers en tegenstanders, serieus trainen, op tijd aanwezig zijn en oefeningen mee als huiswerk. “Wij willen ze het gevoel van ‘prof’ zijn geven, doen er alles aan om dat te bereiken en hopen de spelers van de Academie terug te zien bij een echte profclub.”

Indeling

Tijdens de trainingen worden de deelnemers op basis van hun niveau, in kleine groepjes ingedeeld. Zo kan ieder kind op een goede manier aan zijn/haar vaardigheden werken en worden getest. Voor verzoeken om samen met vrienden of vriendinnen in dezelfde groep geplaatst te worden, zal er in overleg gekeken worden naar de mogelijkheden. Spelers die zich goed ontwikkelen en/of “vooruitlopen” op haar leeftijdsgenoten zullen worden uitgedaagd in de selectieteams.

Voor wie

Deelname is voor jongens en meisjes van 5 t/m 17 jaar.

Trainingstijden

De trainingen zijn van: 10.00 – 11.30 uur (exacte tijden van de verschillende groepen worden gecommuniceerd). De oefenvormen worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de spelers.

Waar

De trainingen worden gegeven aan de Leer- en Sportpark de Langeleegte en bij andere sportverenigingen. Houd de Agenda in de gaten!

Adres: Langeleegte 16, 9641 GN Veendam
Telefoon: +31 – 6 454 900 76

Inschrijven

Zou je je willen inschrijven? Dat kan direct online. Er geldt wel: vol = vol.

Let op: door je in te schrijven ga je akkoord met onze deelname voorwaarden.