Het team

Voetbalacademie Parkstad werkt met gepassioneerde trainers welke als spelers actief zijn (geweest) in het betaalde voetbal (ex-profs) en/of met een jarenlange topamateurvoetbal ervaring. Dit team is enorm gemotiveerd om met veel plezier hun kennis en ervaring over te dragen aan de toekomstige toptalenten!

Jermaine Kasto

Jermaine Kasto is als pupil begonnen bij de amateurclub vv Hoogezand waar zijn talent als snel werd ontdekt door de KNVB regionale selecties, FC Groningen, PSV, S.C. Heerenveen en BV Veendam. De stap naar een BVO was dan ook een logisch vervolg. Na de voetbalschool van FC Groningen volgde de B- en A junioren waar hij op het hoogste niveau heeft mogen spelen.

Een doorbraak bij de senioren heeft hij bij de F.C. niet kunnen realiseren en maakte de overstap naar de BV Veendam. Na 2 jaar bij de eerste selectie te hebben gezeten heeft hij gekozen voor zijn maatschappelijke carrière. Ruim twaalf jaar heeft hij dit kunnen combineren met amateurvoetbal op het hoogste niveau. Met een kampioenschap van PKC’83, geselecteerd voor het KNVB Nationale Amateur Elftal en diverse periode titels bij de v.v. Holwierde behoorde Jermaine in het rijtje van topamateurvoetballers van het noorden .

Danny de Vries

Danny werd eind jaren negentig “het talent” van de BV Veendam genoemd. Hij trainde al vanaf zijn 16-jarige leeftijd wekelijks mee met het 1e en 2e elftal van deze BVO en als 18-jarige jongetje mocht hij dan ook zijn eerste profcontract tekenen.

Na een aantal mooie jaren als betaald voetballer heeft deze helaas door omstandigheden geen vervolg kunnen krijgen en verkaste hij naar de hoofdklasser v.v. Appingedam waar hij van 2003 t/m 2007 van grote waarde was.

Na vijf seizoenen Holwierde (zaterdag 1e klasse) en een korte periode bij v.v. Godlinze is Danny weer terug op zijn oude nest v.v. Appingedam waar hij op dit moment nog actief is als voetballer. In de tussentijd heeft Danny ook een aantal jaren jeugdteams onder zijn hoede gehad bij v.v. Appingedam.

 

Ferdi Görgülü

Ferdi Görgülü is zijn voetballoopbaan begonnen bij Veendam 1894. Ferdi heeft deel uitgemaakt van de verschillende leeftijdscategorie van de Groningen selectie met als hoogtepunt uitnodiging en wedstrijden voor de jeugdselectie van het Nederlands nationaal elftal. Hij heeft onder meer mogen werken onder toptrainers als Ruud Dokter, Gerard Molenaar, Barend Beltman en Henk Veldmate. Na de F.C. Groningen voetbalschool heeft Ferdi zijn loopbaan voortgezet bij de B.V. Veendam waar hij heeft samengespeeld met leuke voetballers als Theo ten Caat, Roy Hendriksen, Ivan Cvetkov. Helaas heeft Ferdi zijn grote doorbraak niet kunnen maken in het betaalde voetbal en heeft hij zijn cariere een groot aantal jaren voortgezet op het hoogste amateurniveau. Na zijn actieve voetballoopbaan heeft Ferdi een aantal trainerscursussen gevolgd en als trainer ervaring opgedaan in zowel het senioren- als juniorenvoetbal bij teams als FC Groningen, sv Bedum en Veendam.

Andy Pawirosastro

Andy Pawirosastro is zijn voetballoopbaan begonnen bij de jeugd van Veendam 1894 waarna hij het pupillenvoetbal een vervolg heeft mogen geven bij verschillende leeftijdscategorieën van de Groningen selectie en vervolgens bij de B- en A- junioren van F.C. Groningen. Na dit kortstondige avontuur heeft Andy als tweede jaar A-junior de overstap gemaakt naar de A-junioren van de BV Veendam tot en met de senioren. Helaas heeft hij zijn progressie niet door kunnen zetten in de vorm van een profcontract maar wel een drietal jaren mee kunnen draaien met het eerste en het beloftenelftal. Na zijn periode bij BV Veendam, heeft hij voor verschillende clubs op verschillende niveau’s gevoetbald waaronder:  Appingedam (hoofdklasse), 8 jaar Holwierde (1e klasse), 4 jaar Godlinze (3e klasse), Zuidlaren (3e klasse) en inmiddels weer terug en actief bij Veendam 1894.

Als voetballer vindt Andy het belangrijk, dat je er plezier in hebt en dat je niet mag vergeten dat het ook een mentale kwestie is, want met talent kom je er niet alleen. Andy hoopt dat hij zijn voetbalervaring en visie over kan brengen op zijn pupillen. Hij hoopt dan ook van harte dat zijn pupillen elke training als plezierig ervaren, samengaand met veel leermomenten.

 

Elsin Yilmaz

Elsin Yilmaz is zijn loopbaan begonnen in de jeugd van v.v. Appingedam waar hij zich al snel in de kijkers heeft gespeeld bij F.C. Groningen. Hier heeft hij de hele jeugdopleiding mogen doorlopen waarbij hij ook een groot aantal keren heeft mogen meetrainen met de senioren. Helaas heeft hij deze progressie niet door kunnen zetten. Na zijn periode bij F.C. Groningen heeft Elsin een aantal jaren hoofdklasse ervaring opgedaan bij Be Quick waar hij twee seizoenen deel van heeft uitgemaakt. Na achtereenvolgens v.v. Appingedam en v.v. Godlinze is Elsin momenteel nog steeds actief als voetballer van SV Bedum zaterdag 1. Elsin vindt het belangrijk dat kinderen plezier hebben en zichzelf graag verder willen ontwikkelen. Naast leuke en uitdagende trainingen wil Elsin zijn ervaringen graag met de kinderen delen om ze beter te maken.

Hillebrand Mos

Hillebrand Mos is met zijn keeperstrainerservaring van 20 jaar op topamateurniveau en 12 jaar op pupillenniveau, één van de meest ervaren keeperstrainers uit de regio. Hij heeft onder andere twee keer het Nederlands kampioenschap voor amateurs (hoofdklasse B) en diverse malen de finale van de KNVB beker mee mogen maken.

Mos is zich op vroege leeftijd gaan specialiseren in de keepers en de trainingen daaromheen. Eén van de cursussen die hij heeft gevolgd is de keeperscursus bij Frans Hoek waarvan hij de leermomenten nog altijd toepast bij het trainen van zijn talenten. Hij heeft bij v.v. Appingedam onder andere noemenswaardige keepers, waarvan er een mooi aantal zijn toegevoegd aan de selecties van BV Veendam en/of FC Groningen, als Cees Oosterveld, Raoul Hoekstra, Erik Damhof. Marcel Groofhof. Reinier Horrel, Alex Mos, Tonnie Meijer en nog vele andere keepers, onder zijn hoede gehad. Na deze periode heeft hij nog twee jaar lang de eerste keepers Robin Kuipers en Bas Westerhuis van de v.v. Holwierde, uitkomende in de 1e klasse zaterdag, getraind. Hillebrand heeft naast de senioren ook 12 jaar lang de A t/m F keepers en keepers van diverse jeugd selecties getraind op het Burgemeester Wellemansportpak. Naast het trainen van keepers bij voetbalverenigingen heeft Hillebrand aan diverse keepersclinics meegewerkt en keepersdagen georganiseerd waar 150 talenten op afkwamen .

Hüseyin Kurt

Hüseyin Kurt heeft na zijn profcarrière zijn sporen gezet in het topamateurvoetbal in het noorden. Snel na zijn begin als jeugdspeler bij v.v. Appingedam is hij opgenomen in de jeugdopleiding van de BV Veendam. En met succes; na de volledige jeugdopleiding te hebben doorlopen heeft hij als contractspeler zijn carrière mogen vervolgen. Na drie seizoenen als profvoetballer bij de BV Veendam heeft hij moeten kiezen voor zijn maatschappelijke carrière en heeft hij naast zijn drukke baan zijn loopbaan vervolgd bij, op de destijds hoogste amateurniveau, PKC’83.

Huseyin is ondertussen al ruim twaalf jaar afwisselend actief in de hoofdklasse en de eerste klasse. Na een korte tussenstap naar eersteklasser Holwierde is Huseyin op dit moment nog steeds actief als voetballer van PKC ’83 zaterdag 1 – eerste klasse.